BHS

Dana Budisavljević

Dana Budisavljević rođena je 1975. godine u Zagrebu. Radi kao redateljica i producentica. Suosnivačica je producentske kuće Hulahop, čija je i direktorica od 2006. godine.

Dana Budisavljević

Diplomirala je filmsku i TV montažu, a još tokom studija je pokrenula prvi studentski filmski festival s nazivom F.R.K.A. Kasnije je bila član najuže organizacijske ekipe Motovun Film Festivala, 2005. godine je zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula ZagrebDox, a od 2007. nekoliko godina bila je i produkcijska savjetnica Svjetskog festivala animiranog filma - Animafest Zagreb. 

Svoju prvu filmsku nagradu dobila je za najbolju montažu u filmu Godine hrđe Andreja Korovljeva. Svojim redateljskim debijem Sve 5! osvojila je Grand Prix DHF-a. Njen film Nije ti život pjesma Havaja osvojio je nagradu publike na ZagrebDoxu. 

Danin prvi dugometražni film Dnevnik Diane Budisavljević, igrano-dokumentarna historijska drama o spašavanju djece iz logora NDH-a u Drugom svjetskom ratu postao je jedan od najznačajnijih i najdiskutiranijih filmova prošle decenije u Hrvatskoj i regiji sa mnoštvom osvojenih nagrada.