ENG

Slobodna zona – nagrade za dokumentarce u koprodukciji Al Jazeere Balkans

"Snajka: Dnevnik očekivanja" Tee Vidović Dalipi dobitnik je specijalnog priznanja u selekciji Prva dva koraka, a "Mamula All Inclusive" Aleksandra Reljića Nagrade publike.

Slobodna zona – nagrade za dokumentarce u koprodukciji Al Jazeere Balkans

Dva filma iz koprodukcije Al Jazeere Balkans, nagrađeni su na ceremoniji svečanog zatvaranja 19. Filmskog festivala Slobodna zona u Beogradu održanoj sinoć, "Snajka: Dnevnik očekivanja" Tee Vidović Dalipi dobitnik je specijalnog priznanja u selekciji Prva dva koraka, a "Mamula All Inclusive" Aleksandra Reljića Nagrade publike.

Žiri selekcije Prva dva koraka koji su činili Nikola Spasić, Ivana Jadrić i Dina Duma dodijelio je posebno priznanje u ovoj kategoriji dokumentarcu „Snajka: Dnevnik očekivanja” debitantkinje Tee Vidović Dalipi koja je, „kroz narativ sopstvenog braka, vešto pokrenula dijalog koji premošćuje kulture i tradicije na veoma jedinstven i lični način”.

Nagradu publike odnIo je dokumentarac „Mamula All Inclusive” Aleksandra Reljića sa prosječnom ocjenom 4,96.

Čestitamo autorima na osvojenim nagradama.

Filmski festival Slobodna Zona otvara prostor za debate, promociju, preispitivanje i razumevanje ljudskih prava, društvenih pojava i problema u svetu i regionu.