ENG

Tri nagrade za dokumentarce u koprodukciji AJB

Nagrađeni "Snajka: Dnevnik očekivanja" i "Mamula All Inclusive".

Tri nagrade za dokumentarce u koprodukciji AJB

"Snajka: Dnevnik očekivanja" Tee Vidović Dalipi, dokumentarni film u koprodukciji Al Jazeere Balkans osvojio je nagradu Doc Future u konkurenciji studentskog i debitantskog filma 20. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma o ljudskim pravima Verzió održanog u Budimpešti, jednog od najvećih evropskih filmskih festivala na temu ljudskih prava.

Isti dokumentarac osvojio je i Specijalnu nagradu u kategoriji Prva dva koraka, a „Mamula All Inclusive“ Aleksandra Reljića osvojio je Nagradu publike na 19. Festivalu Slobodne zone u Beogradu. Festival otvara prostor za debatu, promociju, preispitivanje i razumijevanje ljudskih prava, društvenih pojava i problema u svijetu i regionu Balkana.

Snajka: Dnevnik očekivanja je participativno-opservacijski dokumentarac o hrvatsko-romskom paru, Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati. Mirazi koje su dobili ekonomski su i kulturalno praktički nespojivi pa je pred njima nezahvalan izazov balansiranja vlastite obiteljske prtljage, prikvačene kao ostavština prošlih generacija na putu između Hrvatske i Kosova.