ENG

Pogledajte “Svako ima svoj Everest”

Ovaj dokumentarni film prati priču o usponu bh. alpiniste Tomislava Cvitanušića na Mount Everest i ostvarenju sna.

Pogledajte “Svako ima svoj Everest”

Film “Svako ima svoj Everest” Tomislava Cvitanušića i Midhata Mujkića, je imao svoju svjetsku premijeru u okviru selekcije AJB Prikazuje na 6. Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, a izazvao je veliko interesovanje publike te dva puta napunio dvoranu Bosanskog kulturnog centra.

Ovaj dokumentarni film koji prati priču o usponu bh. alpiniste Tomislava Cvitanušića na Mount Everest i ostvarenju sna emitovan je u subotu, 30.12.2023. u 19:05, repriza u 23:05 u programu Al Jazeere Balkans, a sada je dostupan i online.

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC: SVAKO IMA SVOJ EVEREST

San svakog alpiniste je da se popne na najvišu planinu na svijetu, krov svijeta Mount Everest. Da bismo to uradili, moramo biti 'dobri učenici'. Ako ste iz Sarajeva, logično je da se popnete prvo na vrh Trebevića. Nakon penjanja na najviše vrhove Evrope, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike logičan je bio pokušaj uspona na “krov svijeta”. 

Film prati uspon bosanskohercegovačkog alpiniste Tomislava Cvitanušića na Mount Everest, koji je osvojio 17. Maja 2023. godine, a o fenomenu dosezanja vrhova i usponu govore njegovi prijatelji i kolege koje dijele istu strast za alpinizmom i visokim planinama.