ENG

Prijavite se na Balkan Young Talents 2024

Tražimo 8 mladih talenata sa Zapadnog Balkana koji koji žele snimati uvjerljive i vizuelno snažne kratke dokumentarne filmove.

Prijavite se na Balkan Young Talents 2024

Balkan Young Talents je nova inicijativa koju su zajednički razvili Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) i Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs.

Tražimo 8 mladih talenata u dobi od 18 do 30 godina koji žele snimati uvjerljive i vizuelno snažne kratke dokumentarne filmove.

Pozivamo režisere sa Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske da se prijave na trodnevni program koji će se održati iz dva dijela, prvi u Beogradu od 23. do 25. maja tokom Beldocs-a, online i drugi u Sarajevu, u septembru 2024. godine na Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC za vrijeme održavanja AJB DOC Film Festivala.

Intenzivan trodnevni program na Beldocs Industry Days 2024 ima za cilj podsticanje kreativnosti, olakšavanje razmjene znanja i podsticanje umrežavanja. Predavanja, paneli i mentorstvo jedan na jedan pružit će polaznicima osnovne teorijske i praktične tehnike kako bi kreirali kratke dokumentarne filmove.

Učesnici će tokom ljeta pod vodstvom iskusnih mentora raditi na svojim kratkim dokumentarnim filmovima, a projekti će biti predstavljeni profesionalcima iz međunarodne industrije dokumentarnog filma tokom AJD Industry Days @ AJB DOC, uz mogućnost prikazivanja najboljih projekata kratkog formata na platformama ove TV-kuće.

Da biste se prijavili, popunite formular za prijavu OVDJE.

Rok za prijavu je 5. februar 2024!