ENG

SOLO će se predstaviti na Sunny Side of the Doc-u

Projekat prezentiran na 2. AJD Industry Days odabran za predstavljanje na Sunny Side of the Doc u kategoriji New voices.

SOLO će se predstaviti na Sunny Side of the Doc-u

Projekat "Solo" autora Amine Boukhris (Tunis), bio je predstavljen u okviru kategorije Main pitch drugog izdanja Al Jazeera Industry Days (AJD) te je osvojio nagradu partnera Sunny Side of Doc, odnosno dvije besplatne propusnice za SSD 2024.

Sada je Sunny Side of the Doc prezentirao selekciju 35. izdanja, koje će se održati od 24. do 27. juna u La Rochelleu u Francuskoj, a projekat Solo Amine Boukhris izabran je za predstavljanje u kategoriji "Novi glasovi".

To je priča o Akmalu, mladom 24-godišnjem reperu, koji danas živi iz jednog jednostavnog razloga: nade da će ponovo vidjeti svoju majku. Majka koja je prije deset godina napravila užasan izbor: slijepo slijediti svog muža i pridružiti se terorističkim paravojnim jedinicama ISIL-a.

Čestitamo autoru i želimo mu mnogo uspjeha!

Također, projekat "Bitter Sugar" Ane Barjadze iz Gruzije je osvojio dvije besplatne ulaznice za Sunny Side of the Doc 2024 kao i grant od 500 Eura na drugom izdanju AJD Industry Days koje je održano u okviru 6. AJB DOC Film Festivala.