ENG

Prezentacija projekta "Ambasador Palestine: nova zemlja, novi život"

U okviru drugog izdanja AJB DOC Film Festivala palestinska režiserka Rawan Damen održat će prezentaciju “Ambasador Palestine: nova zemlja, novi život” vodeći se pitanjem kako pretvoriti dokumentarne filmove u multijezičku elektronsku platformu za učenje. Prezentacija će se održati u Cinema Cityu (sala 2), 22. septembra u 13 sati, a zamišljena je kao TED predavanje u trajanju od 15 minuta nakon čega će uslijediti diskusija s publikom.

Prezentacija projekta "Ambasador Palestine: nova zemlja, novi život"

Projekat “Ambasador Palestine: nova zemlja, novi život”, usmjeren na mišljenje izvan kutije, širenje znanja i usavršavanje vještina predstavlja višejezičnu online platformu za učenje o bogatoj palestinskoj kulturi i historiji, ljudima, geografiji, gradovima i selima te trenutnim izazovima s kojima se ova zemlja suočava. Platforma omogućava besplatno gledanje filmova i čitanje tekstova o Palestini i izraelskoj okupaciji. Program je trenutno dostupan na arapskom, engleskom i španjolskom jeziku. 

“Ambasador Palestine” je inicijativa posvećena svima koji su “umorni od dezinformacija koje okružuju palestinsku borbu”, ali i onima koji su “spremni za borbu sa propagandom”.  

Za više informacija o  projektu “Ambasador Palestine” posjetite zvaničnu web stranicu https://palambassador.org/en/

Rawan Damen je rediteljica i konsultantica za medije te osnivač i direktor konsultantske kompanije Stream Media, a pored toga osnovala je i vodi inicijativu Palestinski ambasador. Producirala je i režirala više od 30 sati dokumentarnog programa za televiziju koji je prevođen na brojne svjetske jezike. 

Njen nagrađivani dokumentarni serijal “Al-Nakba” preveden je na bosanski jezik i emitiran na Al Jazeeri Balkans. 

Damen je dobitnica nagrade za medijsku kreativnost Arab Thought fondacije u Bejrutu.