ENG

Prijave za trening „Produkcija dokumentarnih filmova mobilnim telefonom“

Uz projekcije na AJB DOC Film Festivalu, 11–15. septembra 2020, bit će održan i trening za mlade autore

Prijave za trening „Produkcija dokumentarnih filmova mobilnim telefonom“

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe organizuje trening „Produkcija dokumentarnih filmova mobilnim telefonom“ i poziva sve zainteresovane mlade ljude iz regije da se prijave.

Studenti akademija scenskih umjetnosti i filmskih akademija, producenti, novinari i kreativci mogu se prijaviti na trening koji vodi Adnen Chaouachi, tuniški novinar i TV-producent te dugogodišnji saradnik Al Jazeera Media Institutea. 

Trodnevni trening bit će održan virtuelno putem Zoom aplikacije s ograničenim brojem direktnih učesnika te dodatnim brojem posmatrača.

Svim učesnicima na treningu bit će dodijeljeni certifikati o učešću Al Jazeera Media Institutea.

Osim toga, svi odabrani učesnici imat će rok mjesec dana od završetka treninga za razradu vlastite ideje za snimanje dokumentarnog filma mobilnim telefonom. Po isteku ovog perioda voditelj treninga i predstavnici Organizatora odabrat će najbolju ideju za realizaciju i dodijeliti novčanu nagradu u iznosu od 1500 eura, Samsung Note 20 Ultra mobilni telefon te mentorsku podršku u procesu snimanja. Snimljeni dokumentarni film dobit će i mogućnost prikazivanja na narednom izdanju AJB DOC Film Festivala.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem online formulara.