ENG

Dokumentarci AJB DOC-a dostupni na servisu Moja TV

Korisnici Moje TV na servisu Moj Film mogu besplatno pogledati pet filmova sa ovogodišnjeg AJB DOC-a.

Dokumentarci AJB DOC-a dostupni na servisu Moja TV

Zbog epidemiološke situacije, a u skladu s mjerama i preporukama tijela nadležnih za javno zdravstvo i društveno odgovornim pristupom Al Jazeere Balkans kao medijske kuće, donesena je odluka da kompletan program Trećeg AJB DOC Film Festivala bude održan online.

BH Telecom je kao ponosni partner Festivala putem servisa Moja TV svojim korisnicima u videoteci obezbijedio besplatno pet filmova sa ovogodišnjeg izdanja Festivala koji se mogu pogledati 24h nakon prikazivanja na Festivalu, te su dostupni za gledanje tokom narednih 48 sati.

Filmovi koji će biti dostupni na Moja TV servisu su:

Džemo, koji će publici biti dostupan od 12.9. u 19:30 do 16.9. u 23:59, Vaha: Portret jedne legende, koji će publici biti dostupan od 13.9. u 19:30 do 16.9. u 23:59, Komšije, koji će publici biti dostupan od 14.9. u 19:30 do 17.9. u 23:59, Proces Sandžak, koji će publici biti dostupan od 15.9. u 19:30 do 17.9. u 23:59 te Dream team babe, koji će publici biti dostupan od 16.9. u 19:30 do 17.9. u 23:59.

Osim toga, na servisu Moj Film na Moja TV bit će dostupan i kanal AJB DOC putem kojeg će publika imati priliku besplatno pogledati poseban sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih dokumentarnih filmova medijske kuće Al Jazeera te dokumentarnih filmova koji su prikazani na prethodna dva izdanja AJB DOC-a. 

Tako će u subotu, 12. septembra, biti emitovani filmovi Za Samu, prošlogodišnji pobjednik Festivala a zatim i Žudnja za povratkom te Feminister.

U nedjelju, 13. septembra, publici će biti dostupni filmovi Pljuni u šake, Uže, O očevima i sinovima, Sakawa, Bellingcat – istina u svijetu poluistine i Bosanski Hoffenheim.

Prvog dana naredne sedmice, 14. septembra, bit će emitovani filmovi Glasajte za Kiberu,Rodeo, Hod po žici, Bijelo je boja smrti i Zubandan.

Posljednjeg dana festivala, 15. septembra, korisnici Moje TV mogu pogledati i filmove Srbenka,Ponoćni putnik, Čistači i Naša brazilska priča.