ENG

Dodjelom nagrade Maslačak završen 12. UnderhillFest u Podgorici

Svečanom završnicom u Crnogorskoj kinoteci zatvoren je Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest.

Dodjelom nagrade Maslačak završen 12. UnderhillFest u Podgorici

Publika je od 22. do 30. septembra mogla pogledati 24 filmska ostvarenja, podijeljena u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku.

Žiri u sastavu: Lejla Dedić – producentica AJB-a i selektorica AJB DOC-a, Dragan Nikolić – reditelj iz Srbije, i Veliša Popović – producent iz Crne Gore, odlučio je da nagrada Maslačak u međunarodnoj kategoriji pripadne filmu Kroćenje vrta (Taming the Garden) u režiji Salomé Jashi.

Tročlani žiri je odlučio da specijalno priznanje u međunarodnoj kategoriji dobije film Insajder (The Mole Agent) u režiji Maite Alberdi.

U regionalnoj kategoriji nagradu Maslačak je dobio  film Nun of your business u režiji Ivane Marinić-Kragić, dok je specijalno priznanje žirija iz iste kategoriji pripalo  filmu Potreba za mržnjom (Recipe for Hate) u režiji Filipa Čolovića.

Nagradu publike 12. UnderhillFesta dobio je film Blizanci satkani od sna (Twins Woven from Dreams) u režiji Seada Šabotića i Lee Vahrušev s prosječnom ocjenom 4,9.