ENG

Ceker AJB DOC Film Festivala

Od promotivnog materijala AJB DOC Film Festivala Alma Mirvić izradila je cekere i torbe za laptop

Ceker AJB DOC Film Festivala

Reciklaža i briga o okolišu među vrijednostima je AJB DOC-a. Od viška prošlogodišnjeg promotivnog materijala odlučili smo da, umjesto na deponiji, završi kao odjevni asesoar. Na ideju se došlo nakon što je Alma Mirvić objavila fotografiju ruksaka na svojoj instagram stranici ekotvorine.ba, gdje je od velike reklamne folije prošlogodišnjeg AJB DOC Film Festivala kreirala lijep ruksak.

"Prvi AJB DOC baner našla sam krajem jeseni prošle godine na uličnoj hrpi smeća u jednoj sarajevskoj ulici, odnijela ga na pranje i pregledala zbog oštećenja. Crna boja je vrlo praktična i atraktivna, a i sam logo je vrlo dopadljiv i upečatljiv. Sam ruksak sam i sama nosila i testirala tokom zime i na kiši. Fotku ruksaka sam objavila na instagram profilu @ekotvorine.ba, i evo u ovoj godini ekipa AJB DOC je vidjela tu fotku i javila mi se radi saradnje, što me izuzetno obradovalo. Ovakav potez pokazuje odgovoran odnos prema resursima i otpadu i nadam se da će ekipa koja stoji iza AJB DOC uvesti još više ekološki prihvatljivih praksi u svoj rad."

 

Ceker koji spaja estetiku, očuvanje okoliša i praktičnost u jedan artikl.


Al Jazeera Balkans i AJB DOC Film Festival napravili su korak prema svjesnoj ekološkoj svakodnevici, što može poslužiti kao primjer i drugim kompanijama kako da postupaju s viškom otpada.