ENG

Filmovi prikazani na AJB DOC-u gostuju na 10. Tuzla Film Festivalu

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) u saradnji s Tuzla Film Festivalom će ove godine od 15. do 19. oktobra prikazati tri dokumentarna filma.

Filmovi prikazani na AJB DOC-u gostuju na 10. Tuzla Film Festivalu

Tuzlanska publika će, uz ostali sadržaj koji su organizatori Tuzla Film Festivala (TFF) pripremili, moći uživati u dokumentarnim filmovima koje je AJB DOC Film Festival pomno odabrao za prikazivanje na ovogodišnjem jubilarnom 10. TFF-u. Riječ je o dva filma nastala u koprodukciji Al Jazeere Balkans i filmu za koji je AJB otkupio autorska prava, a sva tri su prethodnih godina prikazana u okviru AJB DOC Film Festivala.

 

 

Film Nevjerovatno putovanje vodi vas kroz fantastičnu arhivu i sagovornike, koji su ustvari i akteri nevjerovatne priče o košarkaškoj reprezentaciji u periodu opsade Sarajeva. Film Nevjerovatno putovanje će biti prikazan 16. oktobra u 17:30h u Narodnom pozorištu u Tuzli.

 


 

Dobitnik Specijalnog priznanja za najgledaniji film na trećem izdanju AJB DOC-a film Džemo do sada je prikazan na nekoliko međunarodnih festivala, rađen je u koprodukciji Al Jazeere Balkans i portala Klix.ba, a u režiji Lejla Kajić i Davorina Sekulića. Priča je to o uspješnom farmeru Džemi koji je nevjerovatan zaljubljenik u trčanje. Film Džemo bit će prikazan u nedjelju 17. oktobra u 17:30h, u okviru TFF-a.

 

 

Treći dokumentarni film bit će prikazan u ponedjeljak 11. oktobra u 16h , film Galeb koji govori o brodu kojim je Tito plovio 14 puta, posjetio je 18 zemalja na tri kontinenta, pristavši u 29 luka, za što je trebalo 479 dana plovidbe.

Više informacija o gostovanju i prikazivanju filmova AJB DOC-a na TFF-u može se pronaći na društvenim mrežama Festivala i organizatora.