ENG

Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Poziv za projekte!

Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival imaju čast objaviti poziv za novi međunarodni projekt "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC" koji će biti održan od 9. do 13. septembra 2022. u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini

Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Poziv za projekte!

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Želimo im pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

  1. MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA
  2. WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE
  3. BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA 
Ključni datumi za prijavu: 
  • Prijani obvrazac dostupan od 1. aprila
  • Rok za prijave 30. juni
  • AJD INDUSTRY DAYS @ AJB DOC 10-12. septembar 

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Cilj AJD Industry Daysa je postati glavno mjesto susreta za projekte iz sljedećih regija: Jugoistočna Evropa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (MENA).

Ključne prednosti uključuju: pristup kvalifikovanoj i raznolikoj stručnoj publici, sklapanje finansijskih ugovora, pronalaženje potencijalnih partnera, susrete s drugim profesionalcima iz industrije.

Prijave projekata šalju se putem aplikacijskog formulara na webstranici: industry.ajbdoc.ba