ENG

Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Produžen poziv za projekte!

Al Jazeera Documentary i Festival dokumentarnog filma AJB DOC objavljuju da je do 15. jula produžen rok za dostavu vašeg projekta za Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC, koji će biti održan u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, od 9. do 13. septembra 2022.

    Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC – Produžen poziv za projekte!

Cilj je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima.

Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije. Želimo im pomoći da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta.

 Trodnevni događaj bit će podijeljen na: 

  1. MAIN PITCH – PRIHVATANJE PROJEKATA U SVIM FAZAMA RAZVOJA
  2. WORK IN PROGRESS – PROJEKTI KOJI SU U FAZI POSTPRODUKCIJE
  3. BALKAN STAR – RAZVOJNA FAZA 

 Ključni datumi za prijavu:

  • Prijavni obrazac dostupan od 1. aprila
  • Rok za prijave 15. juli

AJD Industry Days @ AJB DOC planira organizovati trodnevne sastanke s autorima različitih projekata. Nakon početnih prezentacija, događaj će kulminirati individualnim sastancima.

Ukupni fond za nagrade iznosit će više od 60.000 dolara, a nenovčane i nagrade sponzora bit će objavljene prije održavanja AJB DOC-a.

Ažurirana vijest: Poziv za prijavu projekata na AJD ID @ AJB DOC je zatvoren 15.7.2022.