ENG

Dokumentarnim filmom "Slike iz života bh filma" bit će otvoren program AJB DOC@KONJIC

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u saradnji sa Centrom za kulturu - Narodni univerzitet Konjic, najavljuje gostovanje 8. i 9. augusta u okviru manifestacije "Konjičko kulturno ljeto 2022".

Dokumentarnim filmom "Slike iz života bh filma" bit će otvoren program AJB DOC@KONJIC

Ove godine hercegovačka publika moći će pogledati dva bh. filma koja su premijerno prikazana na prošlogodišnjem Četvrtom AJB DOC Film Festivalu.

Slike iz života bh filma, autora i filmskog snimatelja Mustafe Mustafića,otvorit će ovogodišnji program AJB DOC@Konjic. Film se fokusira na historiju bh. kinematografije te se kroz njegov sadržaj može vidjeti koliki je značaj dokumentarnog i igranog filma u izgradnji sveopće kulture Bosne i Hercegovine.

Druge večeri bit će prikazano ostvarenje Posljednja krava u selu, diplomski debitantski film mladog reditelja Kenana Kulenovića, u kojem se kroz subjektivni doživljaj života glavnog aktera pokazuje put kroz vrijeme. Ovo ostvarenje predstavlja sintezu čovjeka i prirode.

Filmovi će biti prikazani u 20:30.

Više informacija o gostovanju programa AJB DOC Film Festivala u Konjicu možete pronaći na društvenim mrežama Festivala i Organizatora.