ENG

Radionica 2018

IZAZOVI ISTRAŽIVAČKOG NOVINARSTVA U TV DOKUMENTARIZMU

U današnjem vremenu u kojem je za plasman autorskih priča dostupno više raznovrsnih platformi nego ikad prije (štampa, radio, TV, internetski portali, društvene mreže…), kroz primjere ilustrovane videoisječcima bit će analizirani svi izazovi s kojima se susreće istraživačko novinarstvo, a poseban naglasak bit će stavljen na televizijske current affair dokumentarne filmove.

KLJUČNI POJMOVI: Autorska prava, vlasnička struktura medija, politički pritisci, izvori finansiranja, komunikacija sa svjedocima i protagonistima priča, provjeravanje činjenica i dokumenata, saglasnost za snimanje, tužbe, sudski procesi, hrabrost, istina, pravda, tolerancija, korupcija…

VODITELJ RADIONICE: Tomislav Pulić

GOST PREDAVAČ: Robert Tomić Zuber


Tomislav Pulić biografija

Tomislav Pulić rođen je u Šibeniku. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Posljednjih 25 godina radi za Hrvatsku radioteleviziju (HRT). Na rukovodećim pozicijama je od 2009. do 2013, kada radi kao glavni producent HRT-a i direktor “Orfeja”. Nakon toga angažovan je kao producent PO kultura, umjetnost i religija na HRT-u. Autor je televizijskog umjetničkog projekta “TV Performans”. Godine 2016. s Robertom Tomićem Zuberom režira svoj prvi dokumentarni film “Kandidat”. Od 2018. je suvlasnik produkcijske kuće TOROlab, specijalizovane za proizvodnju videosadržaja za linearne i digitalne platforme. U produkciji TOROlaba radi kao kreativni producent istraživačkog serijala “Re:Vizija” na Al Jazeeri Balkans.