Zoran Galić

Član je Evropske filmske akademije i voditelj MEDIA Deska u okviru Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina

Zoran Galić

Zoran Galić je filmski producent koji je karijeru počeo kao reditelj. Diplomirao je filmsku i TV-režiju na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Tokom studija otkrio je da ima talent i strast za produkcijom. Od 2004. godine režira i producira reklamne, muzičke i korporativne videospotove te kratke filmove. 

Od 2007. radi uglavnom kao producent. Godine 2003. osnovao je nezavisnu producentsku kuću  “VizArt film” u Banjoj Luci, sa željom da se fokusira na nezavisne i art filmove te pruži podršku mladim, talentovanim rediteljima. Od tada je producirao brojne dugometražne i kratkometražne igrane te dokumentarne filmove i jedan animirani film - od komedije preko noir trilera i drame do eksperimentalnih i društveno angažovanih ostvarenja. 

Završio je master studije iz filmske i TV-produkcije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.Član je Evropske filmske akademije i voditelj MEDIA Deska u okviru Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina. Dobitnik je nagrade “Ivica Matić” za doprinos filmskoj industriji u Bosni i Hercegovini.